RUOKAIDEOITA


Bean Better® härkäpaputuotteet


RUOKAIDEOITA NOPEAAN JA VAIVATTOMAAN RUOANLAITTOON

Bean Better®
HUMMUS-SAVUKALAVOILEIPÄKAKKU
(8-10 henk.)

Ainekset
• 2 siivua pitkittäin leikattua Saaristolaisleipää
• 4 viipaletta Grahampaahtista
• Bean Better Lempeä® Naturel palaa tai
Bean Better Lempeä® Naturel murua
• 125-150 g savusilakoita
• 500 g (a 250 g) Ruohosipulituorejuustoa
• 500 g (a 250g) Creme Fraichea
• 1/2 punasipuli
• Nippu basilikaa
• Nippu persiljaa
• Nippu tilliä
• Nippu ruohosipulia
• 1/2 valkosipulin kynsi
• 1/2 sitruunan mehu
• 1/4 dl öljyä
• 1/4 dl vettä
• Suolaa, mustaa pippuria
• 3-5 siivua Graavilohta koristeluun
• Herneenversoja koristeluun

Pitkulainen vuoka
Tuorekelmua

Esityöt
• Vuoraa voileipäkakku vuoka tuorekelmulla.
• Siivuta Saaristolaisleipä noin 1/2 cm siivuiksi pitkittäin ja leikkaa pois reunat.
• Leikkaa pois Grahampaahtis palojen reunat.
• purista sitruunanmehua kippoon ja
laimenna mehu vedellä.

Voileipäkakun Valmistus
Jaa ainekset seuraavasti ja valmista täytteet:

1. Bean Better Hummustäyte

• 125 g Bean Better Naturel Lempeä palaa tai -murua
• 1/4 nippua basilikaa
• 1/4 nippua tilliä
• 1/4 nippua persilja
• 1/2 valkosipulin kynsi
• 1 rkl sitruunan mehua
• 1/4 dl öljyä
• 1/4 dl vettä
• suolaa maun mukaan

Lado kaikki ainekset korkeareunaiseen kulhoon tai blenderiin. Aja sauvasekoittimella tai blenderillä tasaiseksi massaksi. Seos saa olla sakeaa muttei kuivaa. Lisää öljyä tai vettä tarvittaessa niin, että
massaa on vaivatonta levittää.

2. Savusilakkatäyte

• 125 g savusilakoita
• 250 g Ruohosipulituorejuustoa
• 250 g Creme Fraichea
• 1/2  punasipuli
• 1/4 nippua tilliä
• 1/4 nippua ruohosipulia
• 1 rkl sitruunanmehua
• Suolaa, rouhittua mustaapippuria ja
ripaus sokeria maun mukaan.

• Poista savusilakoiden nahka ohuen veitsen avulla ja erottele kalan liha.
• Silppua yrtit ja sipuli hienoksi.
• Sekoita kaikki ainekset massaksi kulhossa.
• Mausta ja tarkista suola.

Voileipäkakun kokoaminen

• Aseta vuoan pohjalle Saaristolaisleivän siivu ja kostuta siivu vedellä laimennetulla sitruunamehulla. Käytä pullasutia kostutukseen. Kostutus on tärkeä. Voileipäkakku ei saa olla kuiva muttei myöskään uida nesteessä. Pullasuti on on hyvä kostutukseen.
• Levitä siivun päälle savukalatahnaa
• Peitä täyte Grahamleipä siivuilla ja kostuta laimennetulla sitruunamehulla.
• Levitä hummustäyte.
• Peitä täyte Saaristolaisleipä siivulla ja kostuta.
• Levitä Savukalatäyte.
• Peitä Grahamleipä viipaleilla ja kostuta.

Peitä koko komeus reunojen yli jäävällä Tuorekelmulla. Anna maustua yön yli jääkaapissa.

Seuraavana päivänä kumoa kostunut voileipäkakku tarjottimelle ja päällinen.

Valmista päällinen

• 250 g Creme Fraichea
• 250 g Ruohosipulituorejuustoa
• 1/2 nippua ruohosipulia

Siisti kakun reunat terävällä veitsellä. Levitä leveällä lastalla kuorrutus tasaisesti voileipäkakun joka sivulle.
Koristele graavilohi ruusukkeilla ja herneenversoilla.
Voila! Enjoy!

Bean Better® Ramen NUUDELIKEITTO
(4 annosta)

1 pkt Bean Better® Thai  &
1 pkt Ramen nuudeli

Ramenliemi:
1 l vettä  ja 2 rkl kasvisliemikuutiota
3 rkl misotahnaa
1/2 dl soijakastiketta
1/2 dl riisiviinietikkaa
1 rkl fariinisokeria
2 rkl tahinia
2 rkl seesamöljyä
½ tl suolaa
(Tai Soocin valmis Ramen liemi
(sisältää lihaa))
2 porkkanaa
1 suippopaprika
nippu kevätsipulia
5 retiisiä
nippu paksoita 

Lisää Ramen liemen ainekset kattilaan ja keitä
noin 10 min.  Keitä toisessa kattilassa nuudelit paketin ohjeen mukaan. Huuhdo valmiit nuudelit kylmällä vedellä siivilässä. Lisää Bean Better® Thai Ramen liemen joukkoon ja jatka keittämistä 5 min. Pilko kasvikset ohuiksi suikaleiksi ja siivuiksi sekä paksoi reilun kokoisiksi paloiksi. Asettele tarjoilukulhoihin nuudelit pohjalle ja pilkotut kasvikset lajeittain nuudelien päälle.  Annostele kauhalla kiehuva liemi kasvisten  päälle ja viimeksi Bean Better® Thai palat reikäkauhalla. 

Nauti BeanBetter® Ramenkeitto puikoilla tai lusikalla.

 

Bean Better® BASILIKA LEIVÄT
(2 runsasta leipää, 2-4 annosta)

Lehtikaali-härkäpapu-hummus
1 pkt Bean Better® Basilika
1 ps lehtikaalia
1 dl oliiviöljyä
½ dl vettä
2 rkl maapähkinävoita
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
Tahinivinegretti
3 rkl tahinia
2 rkl valkoviinietikkaa
3 rkl rypsiöljyä
½ dl vettä tai omenamehua
1 rkl sinappia
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 ruukku Romainesalaattia
Hapanjuurileipää tai lempileipääsi

Lehtikaali-härkäpapu-hummus
Paista kuumalla pannulla Bean Better® Basilikaa reilussa öljyssä. Kun härkäpapupalat ovat saaneet väriä pintaan, jätä puolet pannulle ja nostele puolet sivuun odottamaan. Lisää pannulle Bean Betterien kanssa lehtikaalit, suola, pippuri, maapähkinävoi ja vesi. Pyörittele seosta pari minuuttia pannulla ja kaada sitten tehosekoittimeen. Pyöräyttele Bean Better-kasvisseosta tehosekoittimessa ja lisää hieman oliiviöljyä, kunnes rakenne on tasainen ja kuohkea. Vettä lisäämällä voit säädellä paksuutta.

Tahinivinegretti ja salaatti
Valmista tahinivinegretti sekoittamalla ainekset tehosekoittimessa. Huuhtele salaatti ja revi se helposti haarukoitaviksi paloiksi. Sekoita kulhossa salaattiin runsaasti tahinivinegrettiä.

Kokoa Lehtikaali-härkäpapu-hummus -leipä
Siivuta leivästä suurehkoja, noin 1,5 cm siivuja.
Paista leipäsiivuja öljyssä pannulla tai paahda paahtimessa. Annostele lautasella leivälle päälle kerroksittain lehtikaali-härkäpapu-hummusta, paistettuja Bean Better® Basilika paloja ja reilusti salaatinlehtiä. Voilá!

Bean Better annoskuva härkäpapupala basilika

Bean Better® härkäpapupala basilika

BeanBetter® PESTOPASTA
Paista Bean Betteriä ja pilkottua sipulia kevyesti pannulla. Lisää joukkoon puoli desiä pastan keitinvettä ja keitetyt pastat. Sekoita, mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Parmesaanijuusto täydentää nautinnon.

BeanBetter® BASILIKA JA UUNIJUUREKSET
Paahda öljyttyjä, suolalla ja pippurilla maustettuja kauden juureksia, kuten porkkanaa ja palsternakkaa isoina paloina 30 min 225°C vuoassa tai pellillä. Lisää päälle Bean Better Basilika härkäpapupalat ja paahda vielä 15 min.

BeanBetter® UUNIPAISTOS
Kokoa uunivuokaan yksi pussi pakastettua perunasipulisekoitusta, Bean Better Basilika härkäpapulat ja 5 dl kaurakermaa. Mausta suolalla ja pippurilla ja
paista noin 45 min 200°C. Ja herkku on valmis!

Bean Better® Thai

BeanBetter® KOOKOS & RIISI
Paista marinoituja Bean Better härkäpapupaloja hetki pannulla keskilämmöllä. Pilko ohuiksi suikaleiksi joukkoon punasipuli ja porkkana ja lisää 2 dl kookoskermaa. Anna kiehua muutama minuutti sekoitellen ja
tarjoile jasmiiniriisin kanssa.


BeanBetter® VIHANNESWOKKI
Leikkaa lempikasviksiasi ohuiksi suikaleiksi ja wokkaa kuumalla pannulla tai wokissa. Heitä joukkoon Bean Better härkäpapupalat ja lorauta joukkoon ripaus soijakastiketta, sitomaan maut. Voit lisätä joukkoon keitettyä nuudelia tai riisiä.

Bean better on monipuolinen. Kokeile vaikka latinalaisen amerikan tyylisiin tortilloihin!


Bean Better® TORTILLATÄYTE
Paista Thai marinoituja härkäpapupaloja noin 5–6 minuuttia, kunnes tuotteen pinta on saanut hieman ruskeampaa paistopintaa. Vältä paistamasta liian kuumalla pannulla, ettei pinta paistu liian tummaksi.

Tarjoile tortillalettujen tai isojen salaatinlehtien täytteenä.

Lisätäytteeksi voit suikaloida tai raastaa esimerkiksi porkkanaa, kurkkua sekä punakaalia. Myös tuoreen thaibasilikan ja korianterin lehdet sopivat kivasti tähän ruokalajiin mausteeksi. Kastikkeeksi sopii esimerkiksi limemajoneesi. 
Ai jai!

Seuraa meitä IG:ssä @fermfoodssuomi ja @Beanbettersuomi, niin saat lisää ideoita.

Haluatko tietää jotain erityistä härkapavusta?

Translate »