TIETOA MEISTÄ

hyvää suomesta suomalaisiin ruokapöytiin

Kiinnostus hyvinvointia edistäviin, terveellisiin ruokiin on lisääntynyt valtavasti

Kuluttajat haluavat yhä useammin tietoa ruoan koko tuotanto- ja valmistusprosessista sekä tuotteiden alkuperästä. Lisäksi vielä tietoa miten ne kaikki vaikuttavat elinympäristöömme ja tulevaisuuteemme. Kovasti peräänkuulutetaan myös vastuullisuutta, ilmaston huomioonottamista sekä eettisyyttä ja läpinäkyvyyttä yritysten koko toiminnasta.

Mitä valitaan Hyvää Suomesta ruokakassiin?

Tärkeät arvot ohjaavat nykyaikaisen kuluttajan valintoja ruokaostoksilla. Monelle kuluttajalle ruoan täytyy täyttää kaikki edellä mainitut kriteerit, mutta samalla sen täytyy myös maistua hyvältä ja olla ravinteikasta sekä sopia kiireisten kokkaajien käyttöön. Kokeilunhaluisille täytyy myös olla jatkuvasti uutta tarjolla. Valitaan siis parempaa kasvisproteiinia – Bean Betteriä ruokakassiin!


Ferm Foods tekee ruokaa omasta maasta

Härkäpapu on jo monelle tuttu. Tuttua voi olla myös se, että vatsa ei tykkää pavun syömisen tuomista seurauksista. Ferm Foods tuo markkinoille uudet kasvisruokatuotteet, joissa pääraaka-aineena on fermentoitu härkäpapu. Fermentoinnin ansiosta härkäpapu hellii vatsaa, ei aiheuta ilmavaivoja tai muita vatsaoireita ja sopii siis herkillekin vatsoille. 

Ferm Foodsin fermentoidulla härkäpapuraaka-aineella on ainutlaatuiset ominaisuudet, joita ei ole millään muulla härkäpaputuotteella. Siitä yhtenä osoituksena tuote on saanut maailman ensimmäisen härkäpaputuotteelle myönnetyn Monashin yliopiston sertifikaatin. Sopii siis myös LOW FODMAP -ruokavaliota noudattaville.

Ferm Foodsilla on oikeus käyttää Hyvää Suomesta merkkiä. Se on tae suomalaisille kuluttajille siitä, että tuotteet ovat 100% suomalaisia. Härkäpavut kasvatetaan Suomessa, koko valmistusprosessi tehdään Suomessa ja tuotteet pakataan tietenkin myös Suomessa.

EI MITÄÄN UUTTA JA ERIKOISTA, VAAN

Fermentointi on elintarvikkeiden ikivanha, luonnollinen hapatus- ja käymismenetelmä, joka tunnetaan lähes kaikissa kulttuureissa.

Menetelmällä on myös suomalaisessa ruokaperinteessä vahva merkitys. Eri lähteiden mukaan jopa puolet suomalaisen pöydän ruuista oli tavalla tai toisella hapatettua ennen jääkaapin ja pakastimen yleistymisen aikoja. Nyt on fermentoinnin uusi aika ja jopa kukoistus juuri meneillään koko maailmassa. Uusi sukupolvi on löytänyt ja ymmärtänyt fermentoinnin hyvää tekevät ominaisuudet ja lähtenyt edelleen kehittämään niitä.

Tarhurin Papu on kehittänyt vuosien ajan teollista fermentointia

Kehitystyön tuloksena suomalainen, Tarhurin Pavun fermentoitu härkäpapu on saanut ensimmäisenä paputuotteena maailmassa Monashin yliopiston Low FODMAP sertifikaatin. Monipuolinen tuotevalikoima on nyt sinunkin saatavilla keskusliikkeissä.

Tärkeimmät hyödyt tuntee vatsassaan

Erilaiset vatsaongelmat ovat lisääntyneet voimakkaasti. Ikävä kyllä tämäkin on maailmanlaajuinen ilmiö. Pitkälle prosessoitu ruoka ei tee hyvää suolistollemme.  Fermentoitu ruoka sen sijaan sopii myös useimmille herkkävatsaisillekin. Kaikkia muitakin ilahduttaa sen, että esimerkiksi fermentoitu härkäpapu ei aiheuta vatsan väänteitä, ilmavaivoja eikä mitään muitakaan kiusallisia vatsa- tai suolisto-oireita.

Tarhurin Pavulle maailman ensimmäinen härkäpapuraaka-aineelle myönnetty Low FODMAP -sertifikaatti.

Herkullinen maku hurmaa

Toiseksi, fermentointi muuttaa ruoan rakennetta. Se tuo ruokaan miellyttävän koostumuksen ja suutuntuman. Puhumattakaan mausta. Maut imeytyvät ja marinoituvat hyvin fermentoituun tuotteeseen ja tuloksena on hyvää tekevää ruokaa, joka maistuu hyvältä.

Hyvää tekevää superruokaa

Fermentointi parantaa myös ruoan sulavuutta ja lisää ruokaa pilkkovia entsyymejä. Se parantaa ruoan ravintotiheyttä ja tuo suolistoa suojelevia bakteereita ja probiootteja kehoon.  

Se on maukasta, mutta se on myös ilmastokestävää!

Härkäpapuraaka-aineella on ainutlaatuiset ilmastokestävät ominaisuudet ja
pieni 0,8 CO2 –ekv/kg hiilijalanjälki.

Kuluttajat ovat kiinnostuneita yritystyn hiilijalanjäljestä ja vastuullisuudesta kasvavassa määrin ja se on hyvä juttu! Ferm Foods haluaa omalta osaltaan kantaa kortensa tähän kekoon ja pyrimme jatkuvasti löytämään uusia tapoja pienentääksemme hiilijalanjälkeämme.

Tulevaisuuden tavoitteena Ferm Foodsin on pienentää hiilijalanjälkeään ottamalla kaiken tuottamansa hukkalämmön talteen ja kehittämällä tuotantoprosessiaan hiilineutraalimpaan suuntaan.

Esimerkkejä erilaisten ruoka-aineiden hiilijalanjäljestä:

Kotimaisen naudanlihan ilmastovaikutus vastaa jo noin 15 kilon hiilidioksidipäästöjä – 15,0 CO2 –ekv/kg

Broilerinliha 5,3 CO2 –ekv/kg

Viljellyt kalat, lohi 4,55 CO2 –ekv/kg

Härkäpapu 0,8 CO2 -ekv/kg

lähde: https://www.ilmasto-opas.fi/artikkelit/ilmastonmuutosta-voi-hillita-ilmastoystavallisella-ruokavaliolla

VÄHITTÄISKAUPPIAS, fermentoidun härkäpavun kysyntä on kova.
ovathan tilauksesi ajan tasalla?